A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03085

A Kedvezményezett neve: NTcom informatikai, kereskedelmi és szolgáltató KFT.

A Projekt címe: Üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések az NTCOM Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 11 882 839 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt TARTALMÁNAK bemutatása:

A vállalkozás 2004-ben alakult, fő tevékenysége az egyéb, máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelem, de idővel a szakmai kompetenciákat kihasználva, az ipar egyik fontos szereplőjévé kíván válni. A Kft. fő tevékenységei pl.: ipari gyártósorok építése, ipari automatizálás, gyártógépek bővítése, módosítása, 3D vízvágó technológia, célgépek, készülékek előállítása. Emellett a vállalkozás foglalkozik még folyamatvezérlés programozással (új program és módosítás), ipari robot integrálással, ipari robot programozással (új program és módosítás), gépek szinkronizálásával, gyártástámogatással. Szolgáltatásaik között megtalálható még IT szolgáltatás és projektvezetés. A vállalkozás termékei minősége a beszállítói elvárások miatt magas. A társaság székhelye Bodajkon található. Emellett két fióktelepe van, Székesfehérváron és Móron. A tervezett beruházás oka a megrendelők által támasztott egyre nagyobb minőségi és mennyiségi követelmények teljesítése. Cél a humán erőforrás terheltségének csökkentése gépi berendezésekkel, valamint magasabb minőségi követelményeknek való megfelelés a géppark területén. A jelenlegi szűk kapacitás növelése, így a gyártási idők rövidülése. A vevők biztonságos kiszolgálásához szükséges a kapacitás növelése olyan eszközök beszerzésével, amivel az igényeknek megfelelő termékek gyárthatók a megfelelő időben. Az új szerszámbemérővel a megmunkálások pontossága jelentősen növekedni tud, ezáltal az előállított termékek minősége is. Indokolt a fejlesztés, mert az új géppel javul a vállalkozás technológiai felkészültsége, erőforrás hatékonysága.

A projekt befejezésének dátuma: 2021.06.01.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.10-19-2019-00116

A Kedvezményezett neve: NTcom informatikai, kereskedelmi és szolgáltató KFT.

A Projekt címe: Technológiai modernizáció az NTCOM Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 40 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 55 %

A projekt TARTALMÁNAK bemutatása:

A tervezett beruházás oka a megrendelők által támasztott egyre nagyobb minőségi és mennyiségi követelmények teljesítése. Célunk a meglévő technológia fejlesztése, új fejlesztésekhez történő kapcsolódás, valamint az apparátus képzése, naprakészen tartása. Jelenleg szűk a kapacitás, így a gyártási idők is hosszúak. A vevők biztonságos kiszolgálásához szükséges a kapacitás növelése, azaz olyan eszköz beszerzése, amivel az igényeknek megfelelő termékek gyárthatók a megfelelő időben. Indokolt a fejlesztés, mert az új géppel nő a kapacitás és rövidülnek a gyártási idők, javul a vállalkozás technológiai felkészültsége, erőforrás-hatékonysága.

Egy DMG MORI DMU CMX 70 U 3+2 tengelyes megmunkáló központot tervezünk beszerezni jelen projekt keretében. A géppel a gyártási folyamat során felmerülő egyedi, összetett alakzatokat tudjuk hatékonyan kivitelezni. A szervezet jelenlegi helyzetében a fejlesztés racionalitása a megrendelői igények alapján megalapozott. A tervezett fejlesztés keretében a projekt céljai elérhetőek, a projekt eredményei megvalósíthatóak a vállalkozás számára

A projekt befejezésének tervezett dátuma: LEZÁRÁS ALATT.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.3.3-16-2018-00048

A Kedvezményezett neve: NTcom informatikai, kereskedelmi és szolgáltató KFT.

A Projekt címe: Autóipari beszállítói lánc erősítése az Antolin Hungary Kft, OLPTECH Kft, Simon Plastics Kft. és az NTCOM Kft konzorciumának együttműködésében

A szerződött támogatás összege: 101 956 641 Ft

A támogatás mértéke: 49,83 %

A projekt TARTALMÁNAK bemutatása:

Az NTCOM Kft. konzorciumi tagként az Antolin Hungary Kft. konzorciumi vezetése mellett, az OLP-TECH Kft-vel, a Simon Plastics Kft.-vel valósítja meg az autóipari beszállítói lánc erősítését.

Ehhez szükség van a termelés optimalizálására, az ütemezés és az adatelemzés egyszerűsítésére, valamint a folyamatok átláthatóságának növelésére, amelyeket információs technológia-fejlesztésekkel (IPAR 4.0 megoldások) valósítanak meg. Az NTCOM Kft. 101,9 millió Ft-ból többek közt DMG MORI CMX gépekkel (50%-os támogatással) bővítette gépparkját, integrátori és egyéb képzéseket teljesített, valamint szervezetfejlesztést, piackutatást is megvalósít.

A projekt befejezésének dátuma: 2022. 06. 30.