Célgépek tervezése, gyártása és üzembe helyezése

Sok eszköz, például a csuklós robotkarok multifunkcionálisnak látszanak, bár ezek között is hatalmas különbségek vannak. Ennek ellenére a robotkarok és más robotok számtalan feladatot el tudnak látni. Ugyanakkor a gyártási folyamatok jelentős része nem oldható meg néhány robotkarral. Konvejorpályákra, speciális és precíz mozgatásra, a legkülönbözőbb megmunkáló és ellenőrző műveletek elvégzésére lehet szükség, a terméktől az alkalmazott technológiától és az automatizáció mértékétől függően.

Kimegyünk Önökhöz, felmérjük a feladatot, az automatizálandó gyártási fázisokat, és ajánlatot teszünk a megoldásra. Ez sok esetben egy már létező, kereskedelmi forgalomban kapható eszköz üzembeállítása lesz – jól ismerjük a gyártókat és a piacot –, de legalább olyan gyakran egy saját tervezésű célgép, amely pontosan azt a funkciót képes ellátni, amire szükség van, és amire szánjuk. Legyen szó fém- lemez vagy műanyag-megmunkálásról, csomagolásról, gépek összeszereléséről vagy festésről, mi bármilyen feladatra tudunk célgépet fejleszteni, amit le is gyártunk, és üzembe állítjuk az Önök telephelyén. Referenciáink között számos példát talál általunk tervezett célgépekre, gépsorokra. Fontos, hogy gépeinkhez a felhasznált általános alkatrészeket (pneumatikák, léptetőmotorok, szalagok, görgők stb.) mindig a legnevesebb gyártóktól szerezzük be, és a saját gyártású alkatrészeinkhez is a lehető legjobb anyagokat használjuk. Ezért tudunk gépeinkre hosszú gyártói garanciát és kiemelkedően magas rendelkezésre állást vállalni, amit minden esetben szerződésben is rögzítünk!

Minden eszköz, amit felprogramozunk, amit készítünk vagy üzembe állítunk, megfelel a szigorú, vonatkozó biztonságtechnikai jogszabályoknak és előírásoknak, és a még szigorúbb saját elvárásainknak. Ennek megfelelően mély ismeretekkel rendelkezünk arról, hogy mikor biztonságos egy technológia alkalmazása és mitől az, vagy hogyan tehető azzá. Megvannak az ehhez szükséges végzettségeink és biztonságtechnikai tanúsítványaink. A cél közös, hiszen a baleseteket, akár anyagi károkat mindenki el akarja kerülni.

Ugyanakkor nemcsak a saját tervezésű gépek összeállításában tudunk segíteni. Vállaljuk a folyamat részfeladatait is, illetve kész tervek alapján összeszereljük, üzembe állítjuk és felprogramozzuk a máshol vásárolt célgépeket, gépsorokat is. Önmagában a beszerzett gép azonban sokszor még nem elegendő a feladat megoldására, kiegészítő egységekre van szükség, melyben szintén segítünk.

Munkánkhoz tartozik többek között:

  • Hegesztett acélszerkezetek gyártása, gépvázak, robotzsámolyok, egyedi alkatrészek elkészítése célgépekhez, CO és AWI (MIG/MAG és TIG) hegesztés. Igény esetén általunk készített akár nagyobb szerkezetek porfestése
  • Speciális gépépítő elemek és aluprofil szerkezetek összeszerelése (BOSCH, ITEM), építőelemek speciális méretpontos darabolása
  • Kisebb gyártó készülékek (ellenőrző, hegesztő készülékek, JIG-ek) vagy robotmegfogók összeállítása
  • Pneumaitkus rendszerek összeszerelése, meglévő rendszerek felújítása, módosítása, karbantartása (FESTO, SMC rendszerek ismerete) legyen szó akár tömlők vagy hibás alkatrészek cseréjéről
  • Nagynyomású (nem abrazív) ipari robottal szerelt vízsugaras (WaterJet) rendszerek javítása és karbantartása (KMT, DRS)