Történetünk

Az NTcom 2004-es alapítása óta ipari eszközök vezérlésével, annak programozásával foglalkozik, ennek megfelelően cégünk tudása, tevékenysége is együtt fejlődött az ipari automatizálással. A kezdetben elektromos vezérlőpanelek tervezésére és gyártására szakosodott vállalkozásunk fókusza az idő múlásával mindinkább a digitális vezérlések és a robotika felé fordult. 2012-től már elsődleges tevékenységünk és leggyakoribb feladatunk a legkülönbözőbb ipari robotok karbantartása, ipari robotrendszerek telepítése, tervezése volt. 

Ahogy tudásunk fejlődött, és megrendelőink igényei is növekedtek, felvettük tevékenységeink közé a különböző ipari célgépek tervezését, gyártását és telepítését is. Ezzel párhuzamosan Magyarországon az autóipar tovább erősödött, új, ismert márkák és gyártók jelentek meg az országban, akik kifejezetten keresték az autóipari tapasztalattal és automatizálási szakértelemmel rendelkező hazai cégeket. Ennek megfelelően ez a szegmens kapacitásaink egyre nagyobb hányadát kötötte le, miközben vállalkozásunk mind méretében, mind tevékenységében tovább növekedett. 

Ezekben az években, pontosan 2015-ben adtuk át első, teljesen házon belül tervezett és önállóan megépített gyártósorunkat, miközben gyártóterületünk is jelentősen bővült, amihez új csarnokot béreltünk. Az általunk végzett munka továbbra is egyre komplexebb lett, és egyre speciálisabb feladatokra kértek fel bennünket ‒ továbbra is elsősorban az ipari automatizálás és célgéptervezés, -gyártás területén. Ehhez ‒ szintén megrendelőink elvárásainak megfelelően ‒ 2020-ban megszereztük az ISO 9001-es minőségirányítási tanúsítványt, és jelentős beruházással saját cnc-megmunkálórészleget hoztunk létre. Utóbbival a saját tervezésű, gyártású gépek speciális alkatrészei mellett pótalkatrészeket is gyártunk ügyfeleink berendezései számára, illetve ‒ viszonylag új szolgáltatásként ‒ bérmunkában forgácsolási feladatokat vállalunk, amihez korszerű, magasan szerszámozott berendezéseink kiváló bázist teremtettek.

Napjainkban ‒ a teljesség igénye nélkül ‒ az alábbi tevékenységekkel állunk ügyfeleink szolgálatára:

Bármely, ipari robotokhoz kapcsolódó munka és tevékenység a tervezéstől az üzemeltetésig

PLC-programozás

Automatizálás

Alkatrészmegmunkálás, cnc-forgácsolás

IT-szolgáltatások a tervezéstől az építésen át az üzemeltetésig

Célgépek tervezése, gyártása, beüzemelése és üzemeltetése

Ipari biztonságtechnika felülvizsgálat

Miért válasszon minket?

Az NTCom nemcsak az ország egyik legtapasztaltabb ipari automatizálással foglalkozó cége, de széles szolgáltatási palettánknak köszönhetően a teljes folyamatban támogatjuk ügyfeleinket a folyamattervezéstől az eszközbeszerzésen át a PLC- és robotprogramozásig és a minőség-ellenőrzés automatizálásáig. Ráadásul nemcsak kész gépekben, robotokban tudunk gondolkodni. Szakembereink megmunkálói bázisunkra alapozva nagy gyakorlattal terveznek és építenek meg bármilyen automata gépet, gépsort; Önnek csak a funkciót kell meghatároznia, vagy még azt sem. Örömmel áttekintjük Önökkel cégük folyamatait, és rámutatunk az automatizálható részekre, ahol emberi munkát lehet megtakarítani, csökkenő költségek és nullához közeli selejtráta mellett. Az egyablakos rendszernek köszönhetően levesszük az automatizálás legtöbb terhét ügyfeleink válláról. Önnek elég, ha a saját területéhez ért, a többit ránk bízhatja.