Autóenteriőr robotikával

A globálisan is meghatározó, TIER 1-es autóipari beszállítóval együttműködésünk régi és szerteágazó. A cég Magyarországon és Kecskemét mellett működteti gyártóbázisait. Néhány feladat a teljesség igénye nélkül, melyeket az ő megbízásukból láttunk el.

  • Fűtőlap-felújítás: Az autókárpitokat formázó gépek jellemzően felhevítik az anyagokat, mielőtt feldolgozzák a felületre. Ehhez fűtőlapokat használnak, melyek üzemideje véges. A teljeskörű felújítással bennünket bíztak meg, beleértve a kiszerelést, a fűtőpatronok cseréjét és kalibrálását, a fűtőlap újbóli összeszerelését és visszaépítését a gépbe.
  • Gyártóüzem költöztetése: a kecskeméti Mercedes gyár indulásánál egyértelmű volt, hogy a beszállító is akkor tudja gazdaságosan ellátni szerződéseit, ha maga is a közelbe telepíti a vonatkozó alkatrészek gyártását. Ezért a németországi üzemet, pontosabban annak gyártóberendezéseit egy magyarországi, új csarnokba telepíttették át, a teljes folyamattal pedig az NTcom szakembereit bízták meg. Ez jelentette a gyártóberendezések szakszerű leszerelését, csomagolását, szállítását Magyarországra, majd beüzemelését az új, magyar helyszínen
  • Kárpitformázó berendezés felújítása és robotizálása: Egyik legnagyobb munkánk során autókárpit-formázó gép felújítását és robotizálását végeztük el. Első körben a meglévő berendezést el kellett bontani majd a nagyobb egységeket új helyre szállítani a csarnokon belül. Az új helyen történt a nagyobb egységek felújítása, robotkarok telepítése és az új, általunk tervezett és gyártott részegységek hozzácsatolása. A felújítás azzal is járt, hogy a gépek üzemeltetéséhez szükséges élő munka a töredékére csökkent.
  • Szintén ebben a csarnokban, egy másik alkalommal egy nagyméretű, hidraulikus présgépet is át kellett helyezni az épületen belül. Szétszereltük, átszállítottuk és újra beüzemeltük a monstrumot, mert a körülötte aktívan működő többi berendezés miatt egyben nem mindez nem lett volna megoldható.